Singapore and Asian Schools Math Olympiad (SASMO)

Posted: 05/04/2015 in Дневник
Етикети:

Уважаеми родители,

На 19.04.2015 г., неделя, от 10.00 до 11.30 часа, в Детската академия на науките, изкуствата и спорта, за втора поредна година ще се проведе Singapore and Asian Schools Math Olympiad (SASMO).

През 2014 година над 700 български ученици от 2. до 12. клас за първи път участваха в това състезание, като постигнаха забележителни резултати – над 340 ученици завоюваха златни, сребърни и бронзови отличия, а един от тях постигна максималния брой точки и стана единственият (сред 16 449 участници) носител на отличието “Perfect score winner”.

През тази година SASMO празнува своята 10-годишнина. Към 8-те традиционни азиатски страни-участнички ще се присъединят Узбекистан и Виетнам, а от Европа – България и Великобритания. Носителите на отличия в SASMO ще бъдат поканени да участват в първото по рода си състезание International Mathematics Olympiad Challenge (SIMOC), което ще се проведе в Сингапур на 11 юли 2015 (събота).

Формат на състезанието:
Състезанието се провежда за 90 минути във всички възрастови групи.
Тестове за 2, 3 и 4 клас:
Раздел  A: 10 задачи с избираем отговор (2 точки за всеки верен отговор; 0 точки за непосочен отговор; отнемане на 1 точка за всеки грешен отговор);
Раздел B: 10 нестандартни задачи (4 точки за всеки верен отговор; 2 точки за частично верен отговор; не се отнемат точки за грешен отговор).
Максимален брой точки: 70

Тестове за 5, 6, 7, 8, 9 и 10-12 клас:
Раздел  A: 15 задачи с избираем отговор (2 точки за всеки верен отговор; 0 точки за непосочен отговор; отнемане на 1 точка за всеки грешен отговор);
Раздел B: 10 нестандартни задачи (4 точки за всеки верен отговор; 2 точки за частично верен отговор; не се отнемат точки за грешен отговор).
Максимален брой точки: 85

По време на  състезанието не е разрешено използването на калкулатори.

Тестовете ще бъдат преведени на български език.

След приключване на състезанието, квесторите събират всички материали. Публикуването на задачите се допуска единствено на официалния сайт на SASMO: http://www.sasmo.sg

Условия за участие:
За всички ученици от 2. до 12. клас, които ще се явят на състезанието в Детската академия, следва да се подаде заявка за участие на електронната поща на Академията: office@childrens-academy-bg.com, в срок до 15.04.2015 г. включително. Заявката съдържа трите имена на ученика, клас, училище и телефон за обратна връзка.
В същия срок е необходимо да се плати и таксата за правоучастие в размер от $ 15 за участник. Таксата се заплаща в брой в офиса на Детската академия, САМО в щатски долари. В края на работния ден на 15.04. таксата за участие ще бъде преведена по банков път на организаторите и няма да бъде възможно възстановяването й при неявяване на състезанието.

Награди
Всеки участник получава сертификат за участие или сертификат за победител. Всеки един от най-добрите 10% от всички участници получава златна, сребърна или бронзова значка.
Всички, получили значки на състезанието, добиват право за участие в International Mathematics Olympiad Challenge (SIMOC), което ще се проведе в Сингапур на 11 юли 2015 г. (събота).
След получаване на сертификатите и значките от Сингапур, в Детската академия ще се състои церемонията по награждаването на участниците.

Всички участници трябва да бъдат в сградата на Детската академия на адрес: София, кв. Лозенец, ул. „Хенрих Ибсен“ 3-9, партер, на 19.04.2015 г., неделя, в 9.30-9.40 часа.

За повече информация: 0888 222863.SASMO-Character-Copy

Коментарите са изключени.